WineManual Santa Rita, Triple C Red Blend 2018 (Valle del Maipo DO)

Santa Rita, Triple C Red Blend 2018 (Valle del Maipo DO)

89/100 point

For en chilener at være, så er denne vin rimelig tilbageholden i næsen. Vi har altså en duft, der minder mere om Bordeaux fra en kølig årgang end et saftigt og likøragtigt Chile-udtryk.

Pyrazinerne er fremtrædende her og virker mere umodne end man er vant til. Her får man mynte, peberfrugt, bregner. Derudover er der et fremtrædent fad, som afgiver bagværkskrydderier, vaniljekaramel og ristede nødder.

Selve frugten befinder sig i baggrunden, hvor man får blåbær, hindbær og sorte kirsebær. Det er en koncentreret vin, men ikke særlig parfumeret.

Paletten er ligeledes meget bordeauxsk i udtrykket, hvor der spilles mere på mineralitet og fadkrydderi end frugt. Man får altså masser af jordede noter af fugtig muldjord og jern. Frugten er stadig tilbageholden og nærmest umoden i udtrykket, da bærfrugten bliver mere syrlig og skarp. Pyrazinerne er også umodne i stilen med lidt bitre stilke og oliven.

Vinen er meget tør uden nogen sødlig ankomst. Kroppen er lidt over moderat, tanninerne lettere eleverede og alkoholen er eleveret. 

En atypisk chilener, som minder mere om uinspirerende Bordeaux. Kan dog vinde kompleksitet i løbet af de næste ti år.

Chile
Valle Central
60% Cabernet Franc, 32% Cabernet Sauvignon og 8% Carménère
Chile
Valle Central
60% Cabernet Franc, 32% Cabernet Sauvignon og 8% Carménère