WineManual Jean Foillard, Morgon 'Cuvée Corcelette' 2019 (Morgon AOP)

Jean Foillard, Morgon ‘Cuvée Corcelette’ 2019 (Morgon AOP)

93/100 point

Klassisk Foillard-næse med helklasenoter af sødlige og meget parfumerede stilke sammen med syrener og violer. Frugten er slikket og karbonisk i stilen med banan- og pæretyggegummi, saftige jordbær, vandmelon og kirsebærlikør. Der er desuden en stenet mineralitet og et lille hint af sort peber og tørrede urter, som giver vinen et nordrhônsk præg. 

Paletten er meget elegant og saftig på samme tid. Frugten er stadig karbonisk og slikket, men den bliver samtidig også mere naturlig med en rabarberagtig bitterhed. Strukturen er eminent i denne vin, da man får en forfriskende og velintegreret syre sammen med blide, unge og grønne tanniner. Denne cuvée er lidt mindre juicy og mere burgundisk end Foillards andre Morgon-vine, men den spiller stadig på den usvovlede naturvinsstil, som her er så klogt fremstillet, at man undgår for meget volatil syre og brettanomyces – og så er der heller ikke skyggen af mus i denne vin.

Vinen er tør med en moderat krop og eleveret syre samt lidt over moderate tanniner og alkohol.

Endnu en fremragende og elegant Morgon fra mesteren i Beaujolais. Denne vin har dog et bedre gemmepotentiale grundet dens mere stramme struktur.

Frankrig
Beaujolais
100% Gamay
Frankrig
Beaujolais
100% Gamay