WineManual Paco & Lola, Vintage Albariño 2013 (Rías Baixas DO)

Paco & Lola, Vintage Albariño 2013 (Rías Baixas DO)

91/100 point

Fin intensitet i næsen med moden og sød citron, rød grapefrugt, abrikos og lidt grøn pære samt masser af hvide og gule blomster. Det er en meget præcis næse, hvor alderen har fedet frugtnoterne ganske lidt op og dannet et lidt dybere og komplekst udtryk.

Paletten har en god friskhed med sød citrus, hvid fersken og syrlig melon. Igen en meget præcis og stålsat smag med frembrusende friskhed, som fungerer rigtig godt med den klassiske salthed, der dukker op mod afslutningen og efterlader en vedvarende mundfølelse af Margarita-cocktail. 

Gennemgående er der en cremethed fra sur lie-lagringen, men den er rimelig blid og overskygges godt af salt og syre, som danner et mere klassisk Albariño-udtryk.

Vinen er tør med moderat krop og alkohol samt høj syre.

En flot og klassisk Albariño, som har bibeholdt sin friskhed rigtig pænt samtidig med, at dens lange lagringstid på vineriet har bidraget med visdom og seriøsitet.

Ved åbningen dufter vinen tæt på amerikansk Sauvignon Blanc, så lad vinen stå åben natten over i et koldt køleskab, så Albariño-noterne fremhæves.

Spanien
Galicien
100% Albariño
Spanien
Galicien
100% Albariño