WineManual Monzio Compagnoni, Millesimato Brut 2018 (Franciacorta DOCG)

Monzio Compagnoni, Millesimato Brut 2018 (Franciacorta DOCG)

88/100 point

Ungdommelig næse med cremet abrikos, kvæde og pærevingummi. Intensiteten er kun moderat, hvor man også får citrus i form af overmoden citron og lidt nektarin. Der er fennikel og matcha sammen med opfedende honning. Autolysen er ikke særlig stor, men man fornemmer lidt macadamianød og en del yoghurtsnoter. 

På paletten får man en skummede og lidt aggressiv mousse med små delikate bobler. Smagen er domineret af solmoden stenfrugt i form af abrikos og fersken. Der er cremet træfrugt som gul æble og brun pære sammen med honning, hvide blomster og nøddesmør. Dosagen er bemærkelsesværdig og giver noget fylde til vinen. Afslutningen er rimelig neutral og ikke særligt vedvarende. 

Franciacorta er ikke nær så elegant og mineralsk som Champagne, da man aldrig kæmper med at modne druerne her i Lombardiet. Derfor får man også en mere moden og mindre syrerig stil, som minder mere om Cava. 

Vinen er tør med få gram sødende restsukker, moderat krop og alkohol, lettere eleveret syre samt livlig og skummende mousse.

Simpel, ungdommelig og noget ukompleks Franciacorta, som dog udstråler en typicitet med solmoden frugt samt den mindre elegance og syre end Champagne. 

Italien
Lombardiet
80% Chardonnay og 20% Pinot Noir
Italien
Lombardiet
80% Chardonnay og 20% Pinot Noir