WineManual Montepeloso, Alpha 2012 (Costa Toscana IGP)

Montepeloso, Alpha 2020 (Costa Toscana IGP)

88/100 point

God solmodenhed i næsen med både tørret og syrlig kirsebær samt ribs og tranebær. Man får en klassisk jordduft fra Sangiovesen, som giver noter af bark, røgede knuste sten og bagt jord. Der er desuden noget opløftende volatil syre i form af syltelage og en kølende kamfer, som danner noget kompleksitet. Af en 2020’er at være, er den meget blød og venlig i næsen med en fin udviklet karakter for dens ellers unge alder.

Paletten er ret stram og delikat i fremtoningen. Det er klart et Sangiovese-domineret udtryk, hvor syrlig rød frugt træder frem, samtidig med, at modenheden lurer i baggrunden. Igen er der kirsebær og tranebær, men man får også lidt tomat og tørrede violette blomster. Det er en krydret vin med noter af fennikel, tørrede krydderurter og bitre rødder i afslutningen. Man fornemmer også en smag af jod, tjære og balsamico, som også er helt klassisk for Sangiovese.

Vinen er tør med lidt over moderat krop, eleveret syre og alkohol samt moderat tannin.

Denne vin i årgang 2020 har en meget stram og mere umoden karakter ift. f.eks. 2012, som var langt mere kraftfuld, saftig og voluminøs. Denne årgang bliver lidt for ordinær og upersonlig, hvor drueblendet ikke kommer nok til sin ret. Bør dog udvikle sig positivt indenfor de næste fem år.

Italien
Toscana
40% Sangiovese, 40% Montepulciano, 10% Alicante Bouschet og 10% Malvasia Nera
Italien
Toscana
40% Sangiovese, 40% Montepulciano, 10% Alicante Bouschet og 10% Malvasia Nera