WineManual Svoltacarrozze di Meoni Sebastiana, Toscana Sangiovese Grosso - Cabernet Sauvignon 2011 (Toscana IGP)

Svoltacarrozze di Meoni Sebastiana, Toscana Sangiovese Grosso – Cabernet Sauvignon 2013 (Toscana IGP)

89/100 point

Fin intensitet i næsen med masser af karakteristisk Sangiovese-karakter. Her får man både tørrede og syrlige kirsebær sammen med ribs, søde røde æbler og tørrede rødviolette blomster. Det er en krydret vin med aromaer af fennikel, kamfer og bitre rødder. Der er god kompleksitet med lækre jordede noter af tjære og jod sammen med læder og balsamico. Fin udvikling i næsen, som tyder på, at vinen peaker i øjeblikket.

Paletten er mere bombastisk med en nærmest sødlig karakter. Her får man stadig elegancen fra Sangiovesen, som byder på røde skovbær, men også søde, tørrede kirsebær. Igen får man opfriskende balsamico, tjære og læder sammen med en fin røget mineralitet af knuste sten. Smagen fremstår klassisk og saftig, hvilket også er forventeligt for denne 2013-årgang, hvor vinene netop var klassiske og raffinerede.

Vinen er tør med en fin sødmefornemmelse fra den modne frugt. Syren er eleveret, men tanninen er kun moderat, hvilket også bevidner, at vinen ikke bør gemmes længere. Alkoholen er eleveret og kroppen har en fin fylde.

Moden og drikkevenlig vin, som bør nydes nu, da yderligere lagring ikke bidrager med yderligere kompleksitet og dybde. Godt køb!

Italien
Toscana
Sangiovese og Cabernet Sauvignon
Italien
Toscana
Sangiovese og Cabernet Sauvignon