Corte Canella, Valpolicella Superiore 2014 (Valpolicella DOC)

Corte Canella, Valpolicella Superiore 2015 (Valpolicella DOC)

91/100 point

Intens og kompleks næse, der udstråler stor typicitet med aromaer af grøn peberfrugt og bregner, som blandes med sirupsagtige kirsebær, hindbær, brombær og lidt ristede røde blommer. Der er også tørret frugt og blomster, som giver en imponerende dybde sammen med den klassiske volatile syre af remoulade, som krydrer vinen og tilføjer en god kompleksitet. Alderen bemærkes, da duften føles tertiær i sin jord- og frugtprofil, men den kan sagtens holde nogle år mere.

Paletten er kraftig med en varmende alkohol (16%). Selvom, der stadig er tørret frugt, så får man dog også mere syrlig og rød frugt, hvor kirsebær og blommer fører an. Syren er også eleveret, hvilket giver et godt modspil til den blide, men velintegrerede sødme. Tanninerne er dog i den lave ende.

Igen får man remouladenoter og masser af tørrede krydderier. Derudover er der mandel, chokolade og en lille rustik vildtagtig smag. Fyldig, smagfuld og harmonisk smagsoplevelse.

Flot Valpolicella til en lækker pris, som stadig ligger indenfor sit optimale drikkevindue i øjeblikket. Bør altså nydes nu, da den ikke vinder ved yderligere modning, selvom, den godt kan holde sig tre år mere.

Italien
Veneto
Corvina, Corvinone og Rondinella
Italien
Veneto
Corvina, Corvinone og Rondinella