WineManual Caballo Loco, Grand Cru Maipo 2015 (Valle del Maipo DO)

Caballo Loco, Grand Cru Maipo 2018 (Valle del Maipo DO)

89/100 point

Fin intensitet i næsen, hvor man fornemmer noget saftig og likøragtig hindbær, cassis og røde stikkelsbær sammen med en gennemgående note af ris og porøst muldet bark, som lægger sig oven på frugten. Underliggende er der også lidt mynte og anis sammen med tørrede krydderier af kanel og nelliker fra fadet. Duften er ikke voldsomt voluminøs og eksplosiv i sin frugt, men mere behersket og krydret i udtrykket.

Paletten har en større saftighed og udstråler mere af sin chilenske charme med moden og likøragtig frugt – igen hindbær, cassis og røde stikkelsbær, men også kirsebær og blommer. Frugten bakkes op af de klassiske urtearomaer af mynte, kamfer og Herbes de Provence. Det er krydret og fyldig vin, hvor Cabernet-druerne giver en god rankhed i både struktur og tekstur. Fadet er velintegreret og bidrager med tørrede krydderier og kakao, som danner en opstrammende fornemmelse.

Vinen er tør med fyldig krop, eleveret syre og tannin samt høj alkohol (14,5%).

Klassisk og vellavet chilener, som dog alligevel mangler lidt personlighed og kompleksitet. Denne vin vil have godt af at opbygge dybde og visdom indenfor de næste fem år.

Chile
Central Valley
80% Cabernet Sauvignon og 20% Cabernet Franc
Chile
Central Valley
80% Cabernet Sauvignon og 20% Cabernet Franc