WineManual Caballo Loco, Grand Cru Apalta 2013 (Apalta DO)

Caballo Loco, Grand Cru Apalta 2018 (Apalta DO)

90/100 point

Blød næse med fin intensitet, som viser klassiske Chile-noter af solbær- og hindbærlikør sammen med sorte kirsebær og røde solmodne stikkelsbær. Der er genkendelige pyraziner af selleri og peberfrugt sammen med lidt kølende kamfer og søde violette blomster. Rimelig dyb og glædesgivende duft, som spiller på likørfrugt og ungdommelighed.

Paletten har en god saftighed, hvor man fornemmer robustheden fra Cabernet’en og de nye egetræsfade, som her giver en opstrammende fornemmelse af tørrede krydderier og chokolade, som fortsætter længe i afslutningen. Frugten er stadig likøragtig med hindbær, solbær og stikkelsbær i front, som bakkes op af mere blide pyraziner. Fadet er ligeledes velintegreret og bidrager med noget tørhed og smagsnoter af chokolade og egetræ.

Det er en fyldig og tør vin med rigtig god sødmefornemmelse fra den modne frugt. Syren og tanninen er moderat, hvilket hælder mod Carmenèrens klassiske struktur, og så er alkoholen i den høje ende 14,5%.

Meget simpelt, smagfuldt og klassisk Chile-blend, som dog mangler lidt kompleksitet og personlighed. Vinen er også lidt for fattig på syre og tannin til at kunne udvikle en positiv flaskemodning, så nyd den hellere nu, mens den er frisk og livlig.

Chile
Central Valley
55% Carménère og 45% Cabernet Sauvignon
Chile
Central Valley
55% Carménère og 45% Cabernet Sauvignon