WineManual Vinosia, Sesto a Quinconce Aglianico Irpinia 2013 (Irpinia DOC)

Vinosia, Sesto a Quinconce Aglianico Irpinia 2013 (Irpinia DOC)

88/100 point

God intensitet og koncentration i næsen, som dog har et noget rodet samspil mellem frugt og fad. De lidt for usofistikerede fadnoter af savsmuld og vaniljekaramel dominerer for meget ift. de sorte frugtnoter af tørret kirsebær og ristet blomme. Alkoholen er også for sprittet med sine 15%, som lægger en dæmper på elegancen. Det er en meget moderne og overgjort duft, som mere fremhæver tørrede krydderier fremfor frugt og finesse.

Paletten er ligeledes kraftig og meget krydret. Man får dog noget mere syre i frugten, hvor kirsebærrene også bliver røde sammen med en fin blanding af skovbær. Fadet danner en meget tør fornemmelse i munden, hvor mere saftighed havde været at foretrække for denne kraftige stil. Afslutningen er heller ikke særlig interessant, da man kun efterlades med kanel, nelliker, rosiner og lidt klor. Man fornemmer heller ikke alderen, som man ellers havde håbet på ville bidrage med dybde og kompleksitet.

Vinen er tør med fyldig krop, eleveret syre og tannin samt høj alkohol.

Ekstrem pris for en uharmonisk vin, der står som endnu et offer for overdrevet brug af fad, for høj alkohol og overekstraktion.

Italien
Campania
100% Aglianico
Italien
Campania
100% Aglianico