WineManual Jakob Jung, Spätburgunder Tradition 2017 (Rheingau)

Jakob Jung, Spätburgunder Tradition 2017 (Rheingau)

90/100 point

Superklassisk næse, hvor pebrede og bitre grønlige stilke fra helklaserne fører an sammen med rød lakrids og forfinede noter af tranebær, skovjordbær og sorte kirsebær. Der er et godt udtryk af tørrede teblade og urter, som bakkes op af elegante noter af violer og syrener. Man aner en lille kompleksitetsskabende brettanomyces-note af røget vildt, som blot er endnu en association til de store Pinot Noir-vine fra Côte d’Or.

På paletten får man en perfekt naturlig modenhed med røde kirsebær, tranebær og skovjordbær samtidig med, at den røde lakrids giver en slikket sødmefornemmelse. Stilkene er fremtrædende og giver masser af opløftende friskhed og en raffineret fluorid-agtig bitterhed sammen med en komposteret smagsfornemmelse af højmineralsk og frodig muldjord.

Man savner en lille smule mere dybde og også lidt mere frugt mod afslutningen, men til denne her pris er der ingenting at brokke sig over.

Det er en rigtig tør vin med meget eleveret syre, blide tanniner, lettere eleveret alkohol og lidt over moderat krop.

Meget flot og delikat Spätburgunder fra en fantastisk årgang, som let hiver bukserne ned på de Bourgogner, der ville have kostet det dobbelte.

Tyskland
Rheinhessen
100% Spätburgunder
Tyskland
Rheinhessen
100% Spätburgunder