WineManual Château du Mourre du Tendre, Très Vieilles Vignes Cuvée Prestige Châteauneuf-du-Pape 2018 (Châteauneuf-du-Pape AOP)

Château du Mourre du Tendre, Très Vieilles Vignes Cuvée Prestige Châteauneuf-du-Pape 2018 (Châteauneuf-du-Pape AOP)

89/100 point

Meget saftig næse, der udstråler bagt rød frugt i form af jordbær, hindbær og ristede blommer. Man fornemmer tydeligt sort peber og lidt volatil syre i form af syltede agurker. Der er god intensitet og også et lettere oxideret præg, som har modnet vinen og gjort den mere kompleks og tørret i frugten.

Der er desuden provencekrydderier, tørret citrusskal og flormelis i duften sammen med læder og en gruset mineralitet.

Paletten følger næsen rigtig fint. Her oplever man en smag af cedertræ og grapefrugt, som i sig selv har en pebret smag. Frugten er ikke så eksplosiv som i andre Châteauneuf’er, men det klæder vinen at være mere tilbageholden og krydret. Bærfrugten bliver mere syrlig og struktureret og tørrede krydderier som enebær, nelliker og lakrids tager over.

Vinen er tør med eleveret syre, hvilket er atypisk for denne vinstil. Kroppen er fyldig og tanninerne og alkoholen er eleveret.

En lidt stram og tilbageholden Châteauneuf, som dog vil kunne udvikle sig fint de næste 5-10 år. Man savner dog mere vildskab og frembrusende energi i frugten.

Frankrig
Côtes du Rhône
90% Grenache og 10% Mourvèdre
Frankrig
Côtes du Rhône
90% Grenache og 10% Mourvèdre