WineManual Beurton & Fils, La Besogne Champagne 2016 (Champagne AOP)

Beurton & Fils, La Besogne Champagne 2016 (Champagne AOP)

90/100 point

Frisk, men ikke særlig intens næse, der spiller mere på elegance end dybde og power. Man får dog klassiske noter af stødt gul pære og æble, kvæde og frisk citron. Man får noget blid autolyse med brioche og crème fraîche, som blendes med ristede mandler og mælkechokolade. Der er desuden en god mineralitet, hvor saltede østersskaller dominerer.

Paletten er meget frisk og syrerig. Her er intensiteten og dybden heller ikke helt udviklet endnu. Smagen er citrusdrevet med stødte grønne æbler, der giver en elektrisk syrefornemmelse. Man får desuden en fin mængde hvide blomster, som giver et lidt landligt udtryk af kamille og margueritter.

Vinen er tør med lidt opfedende dosage (7,8 gram restsukker), som harmonerer meget fint i denne lidt stramme Champagne. Boblerne er små og livlige og der er høj syre samt moderat krop og alkohol.

Ungdommelig vintage-Champagne, som mangler lidt dybde og kompleksitet. Vinen har dog et godt gemmepotentiale. Bør ikke drikkes alt for koldt, da aromaerne så vil blive for afdæmpede.

Frankrig
Champagne
33% Pinot Meunier, 33% Pinot Noir og 33% Chardonnay
Frankrig
Champagne
33% Pinot Meunier, 33% Pinot Noir og 33% Chardonnay