WineManual Alamos, Malbec 2015 (Mendoza IG)

Alamos, Malbec 2015 (Mendoza IG)

90/100 point

Imponerende og intens næse, som fremstår udviklet med tørret blå frugt såsom blommer og blåbær. Det dufter af frugtkage, og idet, der også er blide og kompleksitetsdannende pyraziner i form af laurbærblade, så får duftoplevelsen mest tankerne hen på en lettere likøragtig Merlot-domineret højrebredsbordeaux fra en hed og saftig årgang. Malbec er oprindeligt en Bordeauxdrue, som godt kan gemme på lidt urtede aromaer, men vi vover at påstå, at de 5% Cabernet Sauvignon er med til at løfte det og gøre vinen mere Merlot’sk i udtrykket.

Næsen er altså flot og oser af god kvalitet med yderligere tørret kirsebær, tørrede violette blomster og en flot leret og muldet mineralitet, som igen er sammenligneligt med højrebredsbordeaux.

Paletten er mindre ekspressiv, kompleks og mere kølig i udtrykket. Smagsnoterne er dog stadig udviklede, og man fanger her vinen i sin absolutte topform. Vi får både tørret og syrlig rød og blå frugt sammen med et let og fint oxideret præg, som løfter vinen gevaldigt.

Vinen er tør, men med en blid sødmefornemmelse. Kroppen har en fin og poleret fylde, hvor den stadig føles kølig. Alkoholen er lettere eleveret, og der er stadig god syre i vinen, hvor tanninerne er moderate.

Aldrig har vi stødt på en bedre vin til prisen. Her får du visdom, elegance og intensitet på samme tid til det halve af, hvad vinen burde koste. Bør drikkes med det samme, nu hvor den performer allerbedst. Drikkes gerne lettere afkølet.

Denne vin beviser, at det kan betale sig at følge de bedste og anerkendte producenter i sin jagt på prisvenlige kvalitetsvine.

Argentina
Mendoza
90% Malbec, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Bonarda
Argentina
Mendoza
90% Malbec, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Bonarda