WineManual Vinos Valtuille, Pago de Valdoneje El Valao Mencia 2016 (Bierzo DO)

Vinos Valtuille, Pago de Valdoneje El Valao Mencia 2016 (Bierzo DO)

90/100 point

Rustik næse med røget bacon, timian og champignon, som harmonerer fint med sorte kirsebær og parfumerede brombær. Man fornemmer lidt stilke, som bidrager med peber og en lettere grønlig bitterhed. Næsen er dog meget forsigtig og alt for lukket lige i øjeblikket.

Paletten viser endnu mere Mencía-karakter, hvor man også får større åbenhed og modenhed. Her finder man nemlig mere saftig, men stadig kølig, frugt med granatæble, kirsebær og lidt ethanal i form af røde æbler. Helklaserne gør underværker med dets parfumerede, pebrede bitterhed, som er med til at danne et burgundisk udtryk. Selve strukturen og elegancen kunne minde om Nebbiolo med den høje syre og udtørrende tanniner, hvorimod rustikheden trækker tråde til det nordlige Rhône. Vinen har desuden en fin krop og eleveret alkohol sammen med en høj og rustik mineralitet.

Mencía-druen leverer uden tvivl Spaniens mest delikate rødvine, hvor man også får virkelig meget for pengene. Her har vi et flot og klassisk eksemplar, som er en perfekt introduktion til druen og appellationen.

Spanien
Castilla y León
100% Mencía
Spanien
Castilla y León
100% Mencía