WineManual Montepeloso, Alpha 2012 (Costa Toscana IGP)

Montepeloso, Alpha 2014 (Costa Toscana IGP)

90/100 point

Fin intensitet i næsen, hvor man får lidt reduktive svovlnoter af brændt tændstik sammen med noget opløftende volatil syre i form af balsamico. Der er den klassiske italienske kirsebærfrugt, som både er moden og syrlig i det, men man får også røde æbler, tranebær og tørrede blomster. Desuden er der genkendelige noter af tørrede urter, bark og jod fra Sangiovesen, hvor Moltepulcianoen så giver blødhed i frugten.

Paletten følger næsen ret godt, men her er der mere knald på. Frugten bliver mere sød og en anelse tørret, hvilket fungerer rigtig godt. Der er fin harmoni mellem udtørrende krydderi fra fadet, tørrede urter og frugt, hvor mineraliteten også går ind og skaber elegance med en fornemmelse af ler, knuste sten og bagt jord. Alkoholen er fremtræden og bidrager med varme og fylde. Afslutningen er ikke synderligt kompleks, da man efterlades med en mere bitter fornemmelse af frugt og fadkrydderi.

Vinen er tør med fyldig krop, eleveret syre, moderate tanniner og høj alkohol.

Ift. 2012’eren, som havde masser af power og koncentration fra den varme og tørre årgang, så får man end en lidt mere let og delikat vin fra den kølige og våde 2014-årgang.

Bør iltes i en halv times tid og serveres lettere køligt. Det er en prisvenlig vin, der udstråler kvalitet og god winemaking.

Italien
Toscana
40% Sangiovese, 40% Montepulciano, 10% Alicante Bouschet og 10% Malvasia Nera
Italien
Toscana
40% Sangiovese, 40% Montepulciano, 10% Alicante Bouschet og 10% Malvasia Nera