WineManual Jakob Schneider, Niederhäuser Klamm Riesling Trocken 2018 (Nahe)

Jakob Schneider, Niederhäuser Klamm Riesling Trocken 2018 (Nahe)

92/100 point

Høj intensitet i næsen med rigtig flotte aromaer af moden abrikos, kvæde og meyer-citron. Der er desuden masser af hvide blomster og blide botrytis-noter af honning, syltet ingefær og kamille. Meget fint og præcist udtryk, som fremstår forfriskende og mineralsk med perfekt modnet frugt.

Paletten er en flot gengivelse af næsen med ekstremt naturtro moden citrus, masser af stenfrugt og syrlige grønne æbler. Den lette botrytis feder vinen op og citrongræs og høj mineralitet af våde sten, danner en imponerende kompleksitet. Man finder ikke nogen petroleumsnoter i vinen efter, at vinen har fået lidt luft. Her får man en vanvittigt forfriskende og harmonisk Riesling, som efterlader et lettere saltet aftryk i eftersmagen.

Vinen er tør med en flot og moden frugtfornemmelse. Syren er høj og meget opfriskende, kroppen er fyldig og alkoholen føles lidt over moderat.

Virkelig flot ung Riesling som næsten kunne forveksles med Albariño. Drikker rigtig godt nu, men vil også være sjov at drikke om fem år.

Tyskland
Nahe
100% Riesling
Tyskland
Nahe
100% Riesling