WineManual Hamilton Russell Vineyards, Ashbourne Pinotage 2016 (Hemel-en-Aarde Valley WO)

Hamilton Russell Vineyards, Ashbourne Pinotage 2016 (Hemel-en-Aarde Valley WO)

89/100 point

Fin næse med delikat eukalyptus, både syrlige og tørrede røde kirsebær samt syrlige skovbær og umodne haveæbler. Det er en krydret næse med tørrede krydderurter og tørrede violette blomster. Man får ikke noget bemærkelsesværdig brettanomyces, maling eller brændt gummi, som Pinotage ellers er berygtet for, men der er dog en lille opløftende volatil syre.

Paletten har en elegant og blid saftighed samtidig med, at man får en lækker kølighed. Bærfrugten hælder til den syrlige side med naturligt modnede brombær, ribs og haveæbler. Det er elegant og kraftfuldt på samme tid, og altså et helt andet og forfinet udtryk end man er vant til med Pinotage. Hamilton Russell viser her, at Pinotage kan frembringe mere forsigtige kvalitetsvine, som afviger fra dens ellers blakkede ry.

Vinen er tør med lidt over moderat krop, eleveret syre, lave tanniner og eleveret, men velbalanceret alkohol. 

Det er egentlig sådan her Pinotage burde smage, hvor man kan fornemme lidt af dens karaktertræk fra forælderen, Pinot Noir. Denne her vin er dog stadig alt for dyr, da man ikke bliver inspireret af den. Den mangler nemlig frugt, kompleksitet og dybde.

Sydafrika
Cape South Coast Region (Walker Bay WO)
100% Pinotage
Sydafrika
Cape South Coast Region (Walker Bay WO)
100% Pinotage